popol.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
advertenties

Aangepast zoeken
 
 
bezoek Belvilla vakantiehuizen
 
Bezoek PoPoL's webpagina's
 
verbeter je ranking op zoekmachines 
 
 
bezoek hpv.popol.eu
 
bezoek scheren.popol.eu
 
bezoek france.popol.eu 
 
bezoek lpg.popol.eu

bezoek duitsedoggen.popol.eu
 
speel sudoku bij popol.eu
 
bezoek Walterito's fototentoonstelling
 
Belgische logica
 

Belgische logica

 
De Belgische regering besliste vannacht dat het BTW-tarief in de HORECA daalt van 21% naar 12%. In Frankrijk werd een gelijkaardige verlaging begin juli ingevoerd, zodat wie tijdens de vakantie op restaurantbezoek ging, aangenaam verrast werd door menukaarten met nieuwe, verlaagde prijzen, soms met de vermelding van de oude prijs er nog naast.
 
Het doel van de BTW-verlaging in Frankrijk was de CONSUMENT ertoe aan te zetten VAKER op restaurantbezoek te gaan. Men hoopte met de verlaagde prijzen de crisis in de horeca tegen te gaan.
 
In België zal de consument echter niets merken van de verlaging van het BTW-tarief. Dat liet alvast Luc De Bauw van Horeca Vlaanderen weten: "De BTW-verlaging is gekoppeld aan een stijging van de werkgelegenheid in de sector. Ik betwijfel dus of er prijsverlagingen komen. Wel zal de dienstverlening met extra personeel verbeteren."
 
Met andere woorden: de HORECA "belooft" om de zwartwerkers die ze momenteel in dienst hebben, aan een "officiële baan" te helpen. WITWASSEN heet zoiets in juridisch jargon, ZAKKENVULLEN in de volkstaal.
 
De maatregel, die officieel kadert in de strijd tegen de crisis, zal dus enkel de zogenaamde "kleine zelfstandigen" ten goede komen, Jan-met-de-pet zal even veel moeten blijven betalen als hij op restaurantbezoek gaat.
 
We herhalen het tot in den treure: VIVE LA BELZIEK
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl