popol.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
advertenties

Aangepast zoeken
 
 
bezoek Belvilla vakantiehuizen
 
Bezoek PoPoL's webpagina's
 
verbeter je ranking op zoekmachines 
 
 
bezoek hpv.popol.eu
 
bezoek scheren.popol.eu
 
bezoek france.popol.eu 
 
bezoek lpg.popol.eu

bezoek duitsedoggen.popol.eu
 
speel sudoku bij popol.eu
 
bezoek Walterito's fototentoonstelling
 
Fietsen (tot) in Frankrijk
 

Fietsen (tot) in Frankrijk

 
Vandaag ben ik een stukje bij de buren gaan fietsen, in Frankrijk. En 'neen', ik heb de fiets niet eerst op of in de auto gestopt. Dat is het voordeel als je bijna op de grens woont. 
 
Vanuit De Panne, langs De Moeren naar het Franse Les Moëres, en dan via Ghyvelde terug naar Adinkerke en langs Plopsaland terug naar huis. Dat toont misschien indrukwekkend, maar is alles bij mekaar slechts een kleine... 30 kilometer.

Het was een heerlijke 'zomerdag', met 20°C, maar niet geschikt voor vegetariërs: er vlogen zoveel insecten rond, dat ik meermaals zo'n vliegebeest in mijn neus en mond kreeg. Jakkes. En één keer was het echt prijs: in één keer, hup, tot vanachter in de keel. Stoppen, spugen, kokhalzen en spoelen met mineraalwater... uche, uche, uche, reuheuheu. Net een deux chevaux die niet meer start.
 
Jammer van de wind, die volgens de météo met zo'n 25 km/u woei. In de poldervlakte is dat erg vervelend als je wind tegen hebt, maar onze Guido Gazelle heeft zo'n 250 Watt aan boord, die bij tegenwind een flink stuk helpt mee trappen.
 
Eergisteren was ook al zo'n zonnige dag, en toen zijn we tot Ramskapelle gereden, Guido en ik. Op de terugweg over de Conterdijk reed je zonder motor bijna achteruit, zoveel wind stond er op dat open stuk. Dus volle ondersteuning gebruikt, en... toen bleek opeens de accu leeg, waardoor we de laatste kilometers, tussen Veurne en De Panne met die stevige bries pal op kop hooguit 12 km/u haalden. Resultaat: met mijn tong tussen de rayons en helemaal versleten thuis aangekomen.
 
Vandaag had ik de reis beter gepland: vertrokken tegen de wind in, zodat ik op het laatst van de trip niet te veel moeite meer moest doen. De eerste tien kilometer bovendien zonder ondersteuning gereden, zodat ik bij thuiskomst nog twee van de vijf ledjes op de accu over had. Dat was nu ook weer niet de bedoeling, maar de angst om zonder ondersteuning de laatste kilometers te moeten rijden had het gewonnen. Stom, hé. De oplossing, een reserve accu, kost €389,00...
 
Wanneer gaat er eens iemand een échte hybride fiets op de markt brengen, waarbij je de accu met een mini-generator onderweg ook weer kunt opladen????
 
 
 
 
 

Reacties

hubenyvonne op 07-04-2011 19:58
Oeps, dacht dat een fiets met trapondersteuning een fijne oplossng zou zijn, maar er zitten duidelijk ook nadelen aan zie ik,
 
maar jullie hebben lekker gefietst, dat is duidelijk, het weer is er ook echt super voor,
 
groetjes,
yvonne
PoPoL op 06-04-2011 19:03
ja, want een verlengsnoer van 20km lijkt me toch niet zo handig...
prlwytskovsky op 06-04-2011 18:08
Volgende keer een emmertje stroom meenemen dan.
 
Groetjes: Peter.
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl