popol.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
advertenties

Aangepast zoeken
 
 
bezoek Belvilla vakantiehuizen
 
Bezoek PoPoL's webpagina's
 
verbeter je ranking op zoekmachines 
 
 
bezoek hpv.popol.eu
 
bezoek scheren.popol.eu
 
bezoek france.popol.eu 
 
bezoek lpg.popol.eu

bezoek duitsedoggen.popol.eu
 
speel sudoku bij popol.eu
 
bezoek Walterito's fototentoonstelling
 
Piet Römer overleden
 

Piet Römer overleden

 (2 april 1928 - 17 januari 2012)
 
Piet Römer is niet meer. De acteur die in Vlaanderen bij de meesten slechts gekend is als 'Inspecteur De Cock" uit de tv-serie "Baantjer", is in de nacht van maandag op dinsdag in zijn slaap overleden.
 
Petrus Römer -roepnaam 'Piet'- was veel meer dan alleen maar een politietypetje. Hij kreeg zijn eerste toneelrol in 1952 en vanaf 1956 was hij ook op televisie te bewonderen, onder meer in de successeries 't Schaep met de vijf pooten' en 'Stiefbeen en zoon'.
 
Hij waagde zich ook aan enkele plaatopnames, en zong onder meer met Leen Jongewaard en Adèle Bloemendaal liedjes als " "Het Zal Je Kind Maar Wezen", "Als Je Mekaar Niet Meer Vertrouwen Kan" en "We Benne Op De Wereld Om Mekaar Te Helpen, Niewaar?"
 
Als klein manneke zong ik die liedjes destijds uit volle borst mee, en vooral de tekst van "We Benne..." bezorgde mijn moeder telkens een bijna-hartinfarct. Waarschijnlijk de combinatie van een dertienjarige en de woorden "Leeft een vrouw in eenzaamheid, dan moet ge wel bedenken, welk een vreugd je haar bereidt door haar een kind te schenken". Ja, dat was in 1969 een behoorlijk choquerende tekst. Terwijl we nu geen radio of tv kunnen opzetten of ze slaan ons hele ladingen f*cking dit en f*cking dat om de oren...
 
Piet Römer won als enige in Nederland driemaal de Gouden Televizier-Ring. En in in 2007 ontving hij het ereburgerschap van Amsterdam en het hierbij behorende ereteken van verdienste. Tevens ontving hij de Bronzen Legpenning, omdat hij in zijn rol als de Amsterdamse rechercheur De Cock het imago van de Amsterdamse politie zo veel goed heeft gedaan.
 
Eind 2010 lag Römer al eens zeven weken lang in het ziekenhuis met een zware longontsteking. Een deel van deze periode lag hij in coma. Op 17 januari 2012 overleed Piet Römer in zijn slaap. Hij werd 83. Rust zacht Piet, we zullen je missen...
 
 

 
Twee klassebakken bij mekaar R.I.P.
 
 

Reacties

ditwordtniets op 19-01-2012 09:14
en ik was zo een grote fan van Pietje Romer, hij had zo een warme stem
prlwytskovsky op 17-01-2012 16:33
Mee eens. Een uniek mens is heengegaan.
 
Groetjes: Peter.
Marjan op 17-01-2012 16:25
Hij was niet een gewoon acteurtje, hij was een icoon en Nederland zal hem missen ...
Zonder Piet Römer had Nederland er anders uitgezien ...
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl