popol.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
advertenties

Aangepast zoeken
 
 
bezoek Belvilla vakantiehuizen
 
Bezoek PoPoL's webpagina's
 
verbeter je ranking op zoekmachines 
 
 
bezoek hpv.popol.eu
 
bezoek scheren.popol.eu
 
bezoek france.popol.eu 
 
bezoek lpg.popol.eu

bezoek duitsedoggen.popol.eu
 
speel sudoku bij popol.eu
 
bezoek Walterito's fototentoonstelling
 
'Oma' faalt op 2 meter
 

'Oma' faalt op 2 meter

 
De -in de Vlaamse pers- gedoodverfde medaillekandidate op de Olympische Spelen in Londen was toch wel Tia Hellebaut. Je kon geen krant openslaan, geen VRT of VTM opzetten, of de naam van de ondertussen 34-jarige gouden medaillewinnaar hoogspringen van Peking 2008 werd vernoemd.
 
Dat Hellebaut ondertussen al twee kinderen heeft gebaard en daarvoor haar carrière heeft stilgelegd wordt gemakshalve eventjes vergeten. Vanavond kwam dan de ontnuchtering, die er voor ieder weldenkend mens al maanden zat aan te komen: Tia Hellebaut, Vlaanderens hoop in bange dagen, moest hoger dan 2 meter springen om een kans te maken op een podiumplaats. En Hellebaut heeft sinds haar 'comeback' die hoogte niet meer gehaald.
 
Vanavond dus ook niet, Tia Hellebaut botste drie keer tegen de lat aan: exit Olympische Spelen. 'Vlaanderen treurt'. Wat iedereen met een gram gezond verstand al lang had zien aankomen, werd vanavond nog maar eens duidelijk: Vlaanderen staat NERGENS wanneer het op topsport aankomt.
 
Op de vooravond van de slotdag van de Spelen van 2012 heeft den Belziek welgeteld drie armzalige plakjes eremetaal: een bronzen medaille voor de Waalse judoka Charline Van Snick, een zilveren plak voor de Waalse karabijnschutter Lionel Cox, en één bronzen plak voor de Vlaamse zeilster-met-de-dikke-kont (De Volkskrant schreef: ''De Belgische zeilster Evi van Acker had aan haar zitvlees te zien fors aan de frieten gezeten'') die in de beslissende wedstrijd het zilver aan de Nederlandse Marit Bouwmeester moest laten.
 
Morgen is het de beurt aan Sven Nijs. De beroepsveldrijder mag dan aan de start van de wedstrijd in de mountainbike discipline verschijnen. Meteen een àllerlaatste kans om de medaillestand Vlaanderen - Wallonië in evenwicht te brengen. Benieuwd wat de 'opa' van de cyclo-cross er van gaat bakken. Met zijn 36 jaar is dit meer dan waarschijnlijk de laatste keer dat de Belgisch kampioen aan de Olympische Spelen deelneemt. En ook de kans dat we 'oma' Hellebaut nog naar Rio zullen zien gaan is nihil.
 
Vlaanderen is uitgeblust: een jonge generatie sporters is er niet, en ook niet in zicht. Met één uitzondering in de persoon van Jolien D'Hoore, die een keurige prestatie heeft neergezet in de Olympische Scratch (wielrennen op de piste). Behalve D'Hoore is er in geen velden of wegen enig talent te bespeuren. Arm, arm Vlaanderen.
 
hellebaut-out 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl