popol.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
advertenties

Aangepast zoeken
 
 
bezoek Belvilla vakantiehuizen
 
Bezoek PoPoL's webpagina's
 
verbeter je ranking op zoekmachines 
 
 
bezoek hpv.popol.eu
 
bezoek scheren.popol.eu
 
bezoek france.popol.eu 
 
bezoek lpg.popol.eu

bezoek duitsedoggen.popol.eu
 
speel sudoku bij popol.eu
 
bezoek Walterito's fototentoonstelling
 
België = discrimi - natie
 

België = discrimi - natie

 
De Belgische natie verandert stilaan in een discrimi-natie. Wie tot een of andere minderheidsgroep behoort krijgt in het land van de eerste-minister-die-uit-de-kas-kwam carte blanche om alles en iedereen aan te klagen, als het hem/haar goed uitkomt.
 
Het nieuwste voorval dat de krant haalde zou lachwekkend kunnen zijn, mocht het niet zo pijnlijk zijn. Kort samengevat komt het hierop neer: een stotteraar (oei, nu ben ik wéét niet politiek correct bezig, ik moet schrijven 'iemand met een spraakbeperking') probeert een baantje te bemachtigen in een callcenter en krijgt vier uur later te horen dat het toch niets wordt. Einde verhaal? Nee.
 
De man in kwestie voelt zich 'gediscrimineerd' en stapt naar een journalist om zijn verhaal te doen. De journaliste in kwestie haalt er een fotograaf van de krant bij en de stotteraar (nu doe ik het wéér) krijgt een open doekje. Hij overweegt naar het Centrum voor Gelijke kansen en Racismebestrijding te stappen, omdat hij 'ontslagen' werd door zijn beperking.
 
Naast het feit dat het volkomen normaal én gebruikelijk is dat iemand in een proefperiode moet kunnen aantonen dat hij/zij geschikt is voor de baan die hem/haar wordt aangeboden, riekt dit krantenartikel naar omgekeerd racisme.
 
De journaliste is ene Lisa Akinyi May, ze heeft een blog waar je met een vergrootglas naar een, -heu, hoe zeg je zoiets politiek correct?-  'autochtoon' moet gaan zoeken. Laat ons zeggen dat Lisa Akinyi Mayde 'gekleurde medemens en warm hart toedraagt'.
 
Met deze wetenschap in het achterhoofd is het feit dat de stotteraar in kwestie toevallig een kleurgenoot van de journaliste blijkt te zijn dan ook niet verwonderlijk.
 
 
Lisa Akinyi May
 
 
 foto: facebook
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl