popol.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
advertenties

Aangepast zoeken
 
 
bezoek Belvilla vakantiehuizen
 
Bezoek PoPoL's webpagina's
 
verbeter je ranking op zoekmachines 
 
 
bezoek hpv.popol.eu
 
bezoek scheren.popol.eu
 
bezoek france.popol.eu 
 
bezoek lpg.popol.eu

bezoek duitsedoggen.popol.eu
 
speel sudoku bij popol.eu
 
bezoek Walterito's fototentoonstelling
 
De Belgische Olympische Gedachte
 

De Belgische Olympische Gedachte

 
Fanny Lecluyse. Fanny Wie? Inderdaad: je zult er nooit meer van horen.
 
Fanny Lecluyse is een van de 'Belgische atleten' (bemerk de aanhalingstekens) die deel mocht nemen aan de 30ste Olympiade. Het twintigjarige wicht zwom bij haar eerste en enige optreden te traag om naar de halve finale te mogen en zo kan ze zich nog wat verder toewijden aan haar liefhebberij: het 'genieten' van het Olympisch Gevoel en het 'Belgium House' bezoeken. (De idioot die deze naam bedacht, heeft meteen heel de natie van Albert II belachelijk gemaakt bij de Britten, want het moest natuurlijk BELGIAN HOUSE geheten hebben...)

Fanny Lecluyse werd dus in haar eerste en enige wedstrijd (de 200 meter schoolslag) uitgeschakeld. Gisteren kreeg het wicht een heus nieuwsitem toebedeeld op het regionale tv-station FOCUS-WTV. Daarin deed ze uit de doeken hoe het kwam dat ze uitgeschakeld werd: ze had willen 'versnellen' in de laatste 50 meter, maar daar was ze niet in geslaagd...
 
Normaal gezien had Fanny Lecluyse reeds de eerste wedstrijddag mogen deelnemen, in de 100 meter schoolslag. Maar... Fanny Lecluyse wilde 'de unieke kans' om aanwezig te zijn bij de openingsceremonie niet missen, en daarom had ze maar doodleuk afgezegd voor de wedstrijd van de 100 meter schoolslag. Daarbij komt ook nog dat ze schrik had van kritiek in de pers indien ze geen beste tijd zou zwemmen op die 100 meter schoolslag, dus deed ze liever niet mee. Arme Baron Pierre De Coubertin (*)
 
Voor een échte sporter kan kritiek alleen maar aanleiding zijn om nog beter te gaan presteren. Niet, dus, voor Fanny Lecluyse. De openingsceremonie wilde ze voor geen goud missen, want 'misschien is ze er binnen vier jaar niet meer bij'. Met dergelijke mentaliteit HOOP ik dat ze er NOOIT meer bij mag zijn.

In het interview op Focus/WTV liet ze zich ook nog ontvallen dat ze nog veel kan verbeteren. Ze moest misschien wat meer kilometers gaan zwemmen, en wat meer aan powertraining gaan doen. Als het het wicht er zich zo goed van bewust is, waarom heeft ze dat dan niet vóór de Spelen gedaan?
 
Dit typeert de doorsnee Belgische mentaliteit van 'leven in een welvaartsstaat'. En de mentaliteit van de Belgische 'Olympische Atleten' in het bijzonder: ze willen maar al te graag een snoepreisje naar Londen aanvaarden, om daar de bloemetjes buiten te zetten, in de schijnwerpers te staan, een grote bek op te zetten,... kortom: alles waar een atleet geen tijd mag aan besteden, indien hij zich concentreert op de belangrijkste sportgebeurtenis ter wereld.
 
 
 
'Goe feestje, mannen!'

liever feesten dan sporten: Fanny Lecluyse
 
 
(*) Baron Pierre De Coubertin (1 januari 1863 – 2 september 1937)
oprichter van de moderne Olympische Spelen

Van hem zijn de gevleugelde woorden:
 
L'important dans la vie ce n'est point le triomphe, mais le combat, l'essentiel ce n'est pas d'avoir vaincu mais de s'être bien battu.
 
Letterlijk vertaald: Het belangrijke in het leven is niet de triomf, maar de strijd, het essentiële is niet om te hebben gewonnen maar om goed te hebben gestreden.
 
Deze uitspraak wordt algemeen samengevat als 'deelnemen is belangrijker dan winnen'
 
 
Gisteravond, 2 augustus, bedroeg de medailletussenstand
Nederland 6 stuks (2xgoud, 1xzilver, 2x brons)
België 1 exemplaar (1xbrons)

Daarmee doet dit bananenkoninkrijk het even goed als b.v. Azerbeidzjan, Qatar en Moldavië.
 
De gedoodverfde medaillekandidaten ( Tom Boonen, Kim Cleysters, Svetlana Bolshakova ...) hebben ondertussen al gefaald, dus veel hoop op nog een tweede Olympische plak is er niet.
 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl