popol.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
advertenties

Aangepast zoeken
 
 
bezoek Belvilla vakantiehuizen
 
Bezoek PoPoL's webpagina's
 
verbeter je ranking op zoekmachines 
 
 
bezoek hpv.popol.eu
 
bezoek scheren.popol.eu
 
bezoek france.popol.eu 
 
bezoek lpg.popol.eu

bezoek duitsedoggen.popol.eu
 
speel sudoku bij popol.eu
 
bezoek Walterito's fototentoonstelling
 
Iedereen in shock
 

Iedereen in shock

 
De mediaberichtgeving in dit apenlandje heeft deze maand al een recordaantal keren de term 'shock' foutief gebruikt. Een shock is namelijk een levensbedreigende medische toestand waarbij de bloeddruk plots sterk daalt, waardoor er zuurstoftekort in hart, hersenen en andere belangrijke lichaamsfuncties optreedt.

Men onderscheidt hypovolemische, cardiogene, distributieve en obstructieve shock.
Daarvan ligt de oorzaak respectievelijk bij bloedvolumeverlies, verminderde hartfunctie, een probleem bij de bloedverdeling en verstopping van de bloedvaten.

Allemaal zuiver medisch omschreven oorzaken met hun levensbedreigende gevolgen.
 
De 'shock' waarmee de media ons om de oren slaan heeft daar NIETS mee te maken. Men bedoelt ermee dat iemand 'GESCHOKT' is door wat hij/zij net meegemaakt heeft. Met andere woorden  een niet-levensbedreigende mentale toestand na een traumatische gebeurtenis.

Gisteren haalden twee zulke namaak-shocks de krant: één geval waarbij een twintigjarige chauffeur een dame op het zebrapad dood rijdt. Chauffeur in 'shock' en afgevoerd naar het ziekenhuis (!!!). Het ander geval is nog schrijnender: een trio van twee minderjarigen en een volwassene, dat een meisje van veertien tot de dood folterde. De advocaat van een van de minderjarige moordenaars omschrijft zijn cliënt (een twaalfjarige) voor de televisiecamera's als een kleine pestkop, maar pleit de vrijlating uit de jeugdinstelling, omdat zijn cliënt 'in shock' zou zijn. Meneer de advocaat: de hele natie is GESCHOKT, maar niemand is in shock.
 
Ondertussen wordt er een heel media-circus opgevoerd rond de mogelijke vervroegde vrijlating van Michelle Martin, de ex van Marc Dutroux. Dit keer is de massahysterie nog niet zo aangezwollen als destijds bij de ontdekking van de gruweldaden van Dutroux en zijn gevolg, maar de hele natie is duidelijk GESCHOKT door de mogelijke vervroegde vrijlating van Madame Monstre.
 
Geschokt, maar niet in shock.
 
 
geschokt, niet in shock 
 
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl