popol.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
advertenties

Aangepast zoeken
 
 
bezoek Belvilla vakantiehuizen
 
Bezoek PoPoL's webpagina's
 
verbeter je ranking op zoekmachines 
 
 
bezoek hpv.popol.eu
 
bezoek scheren.popol.eu
 
bezoek france.popol.eu 
 
bezoek lpg.popol.eu

bezoek duitsedoggen.popol.eu
 
speel sudoku bij popol.eu
 
bezoek Walterito's fototentoonstelling
 
Aanslag op ambtenaren voorbereid?
 

Aanslag op ambtenaren voorbereid?

 
 
 
 
Raar maar waar: in België (waar anders...) wil Staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V) dat er bij de overheid minimaal DRIE PROCENT mensen met een fysieke beperking worden tewerkgesteld.

Op de dag van vandaag zijn er slechts bij drie diensten 'genoeg gehandicapten' aan de slag: bij de administratie van Defensie werkt er 4% gehandicapten, bij de FOD Economie 3,3% en bij de FOD ICT is dat 3,09%. Die diensten doen het volgens Bogaert 'beter' dan de rest.
 
Op vandaag heeft ongeveer 1,3 procent van de Belgische ambtenaren een lichamelijke beperking (ongeveer 1.200 op 85.000), Bogaert wil dat aantal 'verbeterd' zien naar 2550, ofwel 3%. Hoe hij dat gaat doen, laat hij in het midden. Gaat hij misschien een aanslag plegen, zodat er meteen wat gebrekkigen bijkomen? Heeft Bogaert zich al eens afgevraagd of er wel genoeg aanbod is? Heeft Bogaert ingecalculeerd wat de gevolgen voor de dienstverlening zullen zijn? Enzovoort. Of is dit louter een verkiezingsstunt van CD&V, één maand voor de gemeenteraadsverziekingen?
 
Wat jammer nou dat er alleen mensen met een fysieke beperking in aanmerking komen. Voorlopig moeten lieden met een geestelijke beperking het dus bij de politiek houden...
 
 

Reacties

PoPoL op 19-09-2012 15:11
Er zit daar minstens één randgeval tussen, dat ook in de politiek 'actief' is...
ditwordtniets op 19-09-2012 12:12
uit ervaring weet ik dat er reeds meer dan 3% mensen met een geestelijke beperking bij FOD Financiën zijn tewerkgesteld ....
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl