popol.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
advertenties

Aangepast zoeken
 
 
bezoek Belvilla vakantiehuizen
 
Bezoek PoPoL's webpagina's
 
verbeter je ranking op zoekmachines 
 
 
bezoek hpv.popol.eu
 
bezoek scheren.popol.eu
 
bezoek france.popol.eu 
 
bezoek lpg.popol.eu

bezoek duitsedoggen.popol.eu
 
speel sudoku bij popol.eu
 
bezoek Walterito's fototentoonstelling
 
De vloek van Bongo

Wie dezer dagen meent een rustig weekend te kunnen doorbrengen in een leeg strandhotelletje, kan zwaar bedrogen uitkomen. Dat ondervonden ondergetekende en zijn levensgezellin, toen we een romantisch uitje mochten doorbrengen in een kakelbont gezelschap van luitjes die geen gram hoteletiquette aan boord hadden.

Zaterdagavond dienden we ons vermeend intiem dineetje in een Zeeuws-Vlaams hotel-restaurant door te brengen naast een tafel waaraan veertien francofiele Vlamingen met een erbarmelijke tongval de taal van Molière geweld aan deden. Zeven onder hen waren minderjarig en luid tot erg luid, terwijl het jongste ondier ongestoord rondjes rond de tafels mocht lopen. Stichtend, erg stichtend van deze egoistische middenstanders, die ons eerder al uit het hotelzwembad hadden weggepest met hun kabaal.

Toen we de zondagochtend -gelukkig aan een andere tafel- de ober vroegen hoe het kwam dat de ontbijtzaal van het strandhotel bomvol zat op een druilerige januaridag, verklaarde de man zuchtend dat het de vloek van de Bongo bonnen was.

Bongobonnen zijn in Vlaanderen erg populair bij lieden die geen fantasie hebben. Wie zich bijvoorbeeld genoodzaakt voelt een kerstcadeau te kopen, maar niet weet waarmee hij/zij de begustigde kan verblijden, kan zijn centjes spenderen aan een 'geschenkbon', waarmee de gelukkige dan onder meer een uitje kan boeken. Vaak eindigen die tegoedbonnen ergens in een of andere lade, waar zij dan een jaartje in het duister door brengen. De volgende Kerst duikt er dan weer zo'n Bongobon op, wat de bezitter van een één jaar oud exemplaar eraan herinnert, dat er nog ergens zo'n bijna verjaard exemplaar in de kast ligt. Bongo bonnen zijn namelijk maar één jaar geldig en dienen uiterlijk in de maand januari van het volgende jaar opgesoupeerd te worden.

Vandaar dat er in januari een enorme boekingspiek is bij de aangesloten hotels. Pas in februari daalt dan de winterse rust weder neer over de aangesloten hotels en kunnen de Bongobonnen alleen nog gebruikt worden om de houtkachel mee aan te maken.

Ook wij waren dit jaar bij de slachtoffers van deze late Bongobonbezitters...

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl