popol.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
advertenties

Aangepast zoeken
 
 
bezoek Belvilla vakantiehuizen
 
Bezoek PoPoL's webpagina's
 
verbeter je ranking op zoekmachines 
 
 
bezoek hpv.popol.eu
 
bezoek scheren.popol.eu
 
bezoek france.popol.eu 
 
bezoek lpg.popol.eu

bezoek duitsedoggen.popol.eu
 
speel sudoku bij popol.eu
 
bezoek Walterito's fototentoonstelling
 
Wie lust er chemische 'kaas'?

Mijn vertrouwen in de voedselindustrie was al niet danig hoog meer, maar sinds mijn laatste bezoek aan een Franse Carrefoursupermarkt, is dat vertrouwen omgekeerd in wantrouwen.

Ik meende met 'Le Râpé du Père Jean' een soort geraspte kaas gekocht te hebben -'du fromage râpé' - maar reeds bij het openen van het pak wist ik dat ik bedrogen was: een chemische geur, een structuur die aanvoelt als plastic, en na bereiding in een 'kaasschotel' een eindresultaat dat niet alleen als plastic aanvoelt maar ook zo smaakt. (Toegegeven: ik heb nog nooit plastic gegeten, maar dit spul smaakt echt smerig en chemisch!)

Toen ik achteraf de samenstelling van deze 'râpé' doornam, kwam ik erachter dat er welgeteld 28% kaas in dit product terug te vinden is, de rest bestaat uit niet nader genoemde plantaardige olie, water, zetmeel, zout, E331, E341, (Natriumcitraat, resp. Calciumfosfaat) kleurstof E160a (Caroteen), een niet nader genoemd anti-klontermiddel en tenslotte... Cellulose (het spul waarvan o.m. papier en watten gemaakt worden!!!)

Met andere woorden, de 'gemalen van Sint Johannes' (het woord 'fromage' wordt zorgvuldig vermeden in de benaming en alleen maar gesuggereerd) is niet min of meer dan een chemische cocktail, met het (gekleurde) uitzicht van gemalen kaas en bevat ongeveer een kwart (28% om precies te zijn) kaas. De rest is water, olie en chemie.

Mijn supermarktbezoeken zullen in het vervolg nog wat langer duren, met al dat ontcijferen van de ingrediëntenlijsten...

 

 

 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl