popol.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
advertenties

Aangepast zoeken
 
 
bezoek Belvilla vakantiehuizen
 
Bezoek PoPoL's webpagina's
 
verbeter je ranking op zoekmachines 
 
 
bezoek hpv.popol.eu
 
bezoek scheren.popol.eu
 
bezoek france.popol.eu 
 
bezoek lpg.popol.eu

bezoek duitsedoggen.popol.eu
 
speel sudoku bij popol.eu
 
bezoek Walterito's fototentoonstelling
 
Belgische dik voor mekaar show

In België heeft de regeringsvorming veel weg van een jaarmarkt. Het kiesvee heeft gekozen, maar vervolgens is het aan de boeren om met handgeklap de trofeeën binnen te halen. CD&V heeft alvast één hoofdvogel afgeschoten en mag een Europees Commissaris leveren. Daardoor zijn de kaarten geschud en moet er een andere partij gepaaid worden met het minister-presidentschap.

Keurig tweetalig zoals ze hier zijn, draagt de federale regeringsleider in dit landeke de titel 'premier', wat Frans enkelvoud is voor 'eerste'. Niet alleen enkelvoud, maar ook mannelijk. Nu er hoe langer hoe meer gefluisterd wordt dat Maggie De Block van OpenVLD een dikke kans maakt op het leiderschap, koppen de kranten in hun omnipotente dommigheid dat 'Maggie De Block premier kan worden'. Niet dus, tenzij het brave mens nog snel-snel van geslacht verandert. Zo niet zou Maggie de eerste Première van deze bananenrepublieik worden. Dàt zou nog eens een primeur zijn!

De krant Gazet Van Antwerpen behoort tot de taalbarbaren die moeite hebben met het geslacht van volkslieveling Maggie. En om een en ander nog wat pijnlijker te maken, slagen ze erin om onder een foto van De Block in één artikel het woord 'dikbil' en het spreekwoord  “Je moet geen oude koeien uit de gracht halen” te publiceren. Niet netjes, echt helemaal niét netjes ;-)

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl