popol.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
advertenties

Aangepast zoeken
 
 
bezoek Belvilla vakantiehuizen
 
Bezoek PoPoL's webpagina's
 
verbeter je ranking op zoekmachines 
 
 
bezoek hpv.popol.eu
 
bezoek scheren.popol.eu
 
bezoek france.popol.eu 
 
bezoek lpg.popol.eu

bezoek duitsedoggen.popol.eu
 
speel sudoku bij popol.eu
 
bezoek Walterito's fototentoonstelling
 
Sterren uit The Seventies sterven uit

Wie zoals ondergetekende een kind van de jaren '70 is, zal het niet ontgaan zijn: onze idolen uit de gloriedagen van "Top Pop Yeah' leggen één voor één het loodje.

 

Zo overleed vandaag, 23 oktober 2014, ene Bernard Jewry. Behalve zijn moeder zal wel niemand hem onder die naam kennen: de steevast in leder gehulde artiest was bij iedereen beter gekend onder zijn artiestennaam Alvin Stardust.

Hij scoorde bij ons twee hits, met 'My Coo Ca Choo' en 'You, You, You'. In het Verenigd Koninkrijk werd zijn 'Jealous Mind' zowaar een nummer één hit.

Stardust overleed aan prostaatkanker, hij was 72.

Drie weken geleden, op 1 oktober 2014, ging Lynsey de Paul ook al heen. Zij overleed op 64-jarige leeftijd aan een hersenbloeding.

In 1972 scoorde Lynsey haar eerste grote succes, met "Sugar me". Later werd ze de eerste vrouw die de Ivor Novello won met "Won't somebody dance with me".

In 1977 vertegenwoordigde ze samen met Mike Moran het Verenigd Koninkrijk op het Eurovisiesongfestival met "Rock Bottom", waarmee ze een eervolle tweede plaats behaalden.

In haar latere leven was ze vooral als liedjesschrijver aan de slag. Ze schreef ook verschillende keren de themamuziek bij series.

 

Ja, de sterren uit de seventies vervoegen stilaan hun collega's uit de sixties, gelukkig kunnen we hen altijd weer beluisteren en bekijken via de moderne media, zoals Youtube.

R.I.P. Alvin, R.I.P. Lynsey.


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl